Deprecated: mysql_pconnect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/publikon/domains/stadspers.nl/public_html/Connections/verbinding_sp.php on line 9
StadsPers - Nieuws uit De Bilt en Zeist

Kerstconcert Zarjanka

Op zondag 20 december om 15.00 uur vindt er in Torenlaan Theater Torenlaan 38 te Zeist een uniek concert plaats door het Russisch folklore-ensemble Zarjanka onder leiding van de Russische zangpedagoge Irina Raspopova en met muzikale begeleiding door Grigoriy Bogolmolnyi op accordeon.

Irina Raspopova is artistiek leidster, dirigente en zangpedagoge, specialiste in regionale stijlen van Russische folklore. Zij is geboren in Voronezh, Zuid-Rusland. Van vaders kant stamt ze af van de Don-Kozakken. Als kind zong ze met haar moeder en zusters in het familie-ensemble. Ze is afgestudeerd aan het staatsconservatorium te Voronezh en het Staatsinstituut van Cultuur in Moskou.

Het folklore-ensemble Zarjanka is het enige in West-Europa met een repertoire van traditionele volksliederen en -dansen, religieuze zang van verschillende bevolkingsgroepen in heel Rusland. De liederen zijn volledig authentiek, niet gearrangeerd, vaak polyfonisch en eeuwen oud. Ze zijn voor een groot deel zelf door Irina Raspopova verzameld d.m.v. veldonderzoek. Het ensemble Zarjanka heeft al op allerlei plaatsen in Nederland en Rusland, Oekraïne, Wit Rusland, Litouwen, Tsjoevasjië opgetreden en verder in België, Duitsland, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten, bij diverse gelegenheden, zoals festivals, feestdagen, herdenkingen, tentoonstellingen, enz. De groep treedt op in de authentieke klederdrachten uit verschillende streken in Rusland en Oekraïne.

Het belooft een afwisselend en boeiend programma te worden dat bestaat uit traditionele Russische, Oekraïense, Wit Russische religieuze en folklore liederen, diverse prachtige Kozakken- en zigeunerliederen. De toegang is 10 euro (Kinderen 3 euro)

www.torenlaantheater.nl

Nieuws uit Zeist

Nieuws uit De Bilt

 

 


 

AGENDA

 

1-1-70