Deprecated: mysql_pconnect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/publikon/domains/stadspers.nl/public_html/Connections/verbinding_sp.php on line 9
StadsPers - Nieuws uit De Bilt en Zeist

Expositie Utrechtseweg

De tentoonstelling De geschiedenis van de Utrechtseweg, georganiseerd door vier historische verenigingen uit Zeist, De Bilt en Maartensdijk, is na Figi in Zeist, WVT in De Bilt en Dijckstate Maartensdijk weer naar een nieuwe locatie verhuist.

De Utrechtseweg tussen Zeist en Utrecht is waarschijnlijk de oudste nog in gebruik zijnde weg van Nederland. Een aantal samenwerkende historische verenigingen wijden een tentoonstelling aan de bijzondere geschiedenis van deze weg, die teruggaat tot de 12e eeuw.
Foto´s, prenten, documenten en kaarten geven een beeld van de geschiedenis van het tracé van Zeist tot aan de Berekuil in Utrecht. Daarbij worden veel onderwerpen belicht, zoals de straat zelf en wegveranderingen, de omliggende dorpskernen, buitenplaatsen en andere gebouwen, bedrijven en instellingen, recreatie en horeca en het vervoer. Ook het fort De Bilt en de gebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog komen aan bod.
De tentoonstelling is vanaf 6 januari tot en met 20 januari 2016 van 8.00 tot 24.00 uur te bezoeken bij Restaurant Van Der Valk aan de Holle Bilt 1 in De Bilt. De opening wordt verzorgd door de heer Klaas van de Valk op woensdag 6 januari 2016 om 14.00 uur.

Nieuws uit Zeist

Nieuws uit De Bilt

 

 


 

AGENDA

 

1-1-70