Deprecated: mysql_pconnect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/publikon/domains/stadspers.nl/public_html/Connections/verbinding_sp.php on line 9
StadsPers - Nieuws uit De Bilt en Zeist

Oliebollen Kamp Zeist

Nog maar 4 weken wonen er mensen in de noodopvang in Kamp Zeist en nu al stromen de aanmeldingen binnen van vrijwilligers om de mensen een warm welkom te heten.

Om alle hulp in goede banen te leiden is Platform Welkom in Zeist opgericht. Een burgerinitiatief van betrokken inwoners uit Zeist, Soesterberg en Soest. Veel vrijwilligers willen juist graag iets doen tijdens de feestdagen. Daarom roept Welkom in Zeist op om oliebollen te bakken voor de nieuwe tijdelijke inwoners van Zeist.

Gek op oliebollen
De vluchtelingen die in de noodopvang worden opgevangen, zijn nog maar net in Nederland en komen overal vandaan. Maar of ze nu uit Syrië, Eritrea, Afghanistan of Irak komen, ze blijken gék op Hollandse specialiteiten als speculaasjes, oliebollen en chocomel.

Edwin Hilverda van Welkom in Zeist: “Veel mensen bakken op oudejaarsdag traditiegetrouw oliebollen. Daarom leek het ons een mooi gebaar om rond de jaarwisseling de bewoners te verrassen met versgebakken oliebollen. Van inwoners in Zeist, Soest en Soesterberg, voor de nieuwe tijdelijke bewoners van Zeist. Een warm welkom.”

Breng oliebollen en maak kennis
Vrijwilligers die graag een paar extra oliebollen bakken voor de bewoners van de noodopvang kunnen die donderdag 31 december tussen 15.30 en 16.00 uur brengen bij de noodopvang Zeist aan de Kampweg 122, Zeist. Daar kunnen ze kennismaken met de bewoners onder het genot van een zelfgebakken oliebol. Welkom in Zeist zorgt voor warme chocomelk. Aanmelden is verplicht en kan via welkominzeist@gmail.com met als onderwerp oliebollen. Muzikale omlijsting is ook van harte welkom.

Volg Welkom in Zeist via Facebook en www.welkominzeist.nu

Nieuws uit Zeist

Nieuws uit De Bilt

 

 


 

AGENDA

 

1-1-70