Deprecated: mysql_pconnect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/publikon/domains/stadspers.nl/public_html/Connections/verbinding_sp.php on line 9
StadsPers - Nieuws uit De Bilt en Zeist

Acties Vierstee: 53 mille

Zaterdag 28 november ging de inzamelingsactie Vierstee 2.0 van start. Doel van deze actie is om via fondsen en lokale activiteiten zo veel mogelijk geld in te zamelen om bij de komende gemeentelijke renovatie van de Vierstee ook nog extra wensen en verbeteringen qua gebruik, herinrichting en restyling te kunnen realiseren. Ondertussen is de actie met als thema “De Vierstee is van en voor ons allemaal” bijna een maand onderweg. Zonder twijfel kunnen we nu al vaststellen dat Vierstee 2.0 goed op gang gekomen is.

Inmiddels zijn er diverse fondsen die toegezegd hebben het realiseren van verbeteringen en de interne restyling en herinrichting van de Vierstee te ondersteunen. Daarnaast zijn er ook al een fors aantal eenmalige machtigingen en financiële bijdragen binnengekomen van bewoners en bedrijven. Verder zijn er ook al acties op touw gezet om geld in te zamelen.

Zo hield de School met de Bijbel uit Maartensdijk op 4 december een grote sponsorloop. Alle kinderen deden hieraan mee, van groep 1 t/m groep 8. Met elkaar hebben zij met deze sponsorloop een bedrag van € 4000,- bij elkaar gelopen! Afgelopen donderdag overhandigde een aantal kinderen, samen met adjunct-directeur Harry Prosman, een cheque met dat bedrag aan een verblufte voorzitter van Stichting Vierstee 2.0, Edwin Plug. “Het bedrag is vele malen hoger dan wij hadden durven te dromen, enorm veel dank iedereen daarvoor. Jullie fantastische initiatief geeft wederom aan hoe de Vierstee echt “van en voor de bewoners en gebruikers” is! Deze sponsorloop zal vast en zeker ook weer voor andere scholen, verenigingen of bewoners op ideeën brengen en stimuleren om vergelijkbare activiteiten te ontplooien“.

Na de overhandiging van de cheque werd de nieuwe tussenstand van de totale inzamelingsactie bekend gemaakt. Deze tussenstand wordt vermeld op een speciaal voor de actie ontworpen thermometer die permanent bij de entree van de Vierstee staat. Aan het eind van de open dag op 28 november stond de teller op € 27.500,-. Met de financiële bijdrage van de School met de Bijbel, diverse fondsen en andere giften die Stichting Vierstee 2.0 ontving, staat de tussenstand inmiddels op maar liefst € 53.000,-!

“Hiermee stopt Vierstee 2.0 natuurlijk niet”, aldus Edwin. “Ook in 2016 gaan er een groot aantal leuke en interessante activiteiten georganiseerd worden. Zo organiseert de Bridge Club Maartensdijk op zaterdag 6 februari een gezellige bridge drive. Anne Doedens zal op 13 februari een lezing geven over het Maartensdijks erfgoed en 20 maart kan alvast genoteerd worden voor een benefietvoorstelling van Nel Kars.”

Naast deze acties kan er ook nog steeds geboden worden op een uniek huiskamerconcert van het duo De Dreams en worden er statiegeld bonnen ingezameld bij Jumbo Farenhorst. Meer activiteiten in het kader van Vierstee 2.0 zijn in ontwikkeling.

Wilt u ook uw steentje bijdragen aan de herinrichting en het verbetering van de Vierstee? Dan is uw donatie van harte welkom op rekeningnummer NL90 RABO0306337142 t.n.v. Stichting Vierstee 2.0 te Maartensdijk.

Elke donatie boven de € 15,- (mits NAW-gegevens bekend) wordt beloond met een origineel certificaat van deelname. Bij een donatie van € 100,- of meer komt uw naam – als u dat wilt – ook op een permanent tableau dat in de gerenoveerde Vierstee wordt geplaatst. Bij donaties van € 250,- of meer kan uw (bedrijfs-)logo op het tableau opgenomen worden of krijgt uw naam desgewenst een grotere vermelding.

Geïnteresseerd, vragen of suggesties? Neem gerust contact op met het bestuur van stichting Vierstee 2.0 via bestuur@vierstee.nl of neem een kijkje op de website www.vierstee.nl.

Nieuws uit Zeist

Nieuws uit De Bilt

 

 


 

AGENDA

 

1-1-70