Deprecated: mysql_pconnect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/publikon/domains/stadspers.nl/public_html/Connections/verbinding_sp.php on line 9
StadsPers - Nieuws uit De Bilt en Zeist

Kerckebosch bouwt verder

Samen met de Projectcommissie – die uit bewoners van de Prinses Margrietlaan bestaat - stelde woningcorporatie Seyster Veste eisen op waaraan de nieuwe huurwoningen moeten voldoen.

Verschillende bouwbedrijven werden uitgenodigd om een ontwerp in te dienen. Het ontwerp van Dura Vermeer, kwam als beste uit de bus. Zij starten volgend jaar met de bouw. De eengezinswoningen komen in de buurt Bosgaarde (Prinses Alexialaan) en het appartementengebouw in de buurt Stuifduinen (Prinses Catharina Amalialaan).

Flexibele plattegronden
De architectuur van de nieuwbouw wordt eigenzinnig en past bij de omringende gebouwen en de groene locatie. De woningen krijgen grote terrassen en worden gebouwd met duurzame materialen. Bijzonder is de flexibele plattegrond: de toekomstige bewoners hebben nog volop mogelijkheden om hun eigen woning vorm te geven. Denk aan het samenvoegen of opsplitsen van kamers. De woningen worden gebouwd voor de bewoners van de Prinses Margrietlaan. Hun woning wordt – als de nieuwbouw klaar is – gesloopt.

Wijkvernieuwing Kerckebosch Zeist
Kerckebosch wordt de komende jaren vernieuwd. De gemeente Zeist en woningcorporatie Seyster Veste werken samen aan het levensloopgeschikt maken van deze wijk. Nieuwe of verbeterde voorzieningen komen in een bosrijke wijk waarin 800 – 1000 nieuwe woningen in verschillende prijsklassen en types worden ontwikkeld, waaronder ten minste 45 prachtige vrije kavels. Voor de uitvoering van de plannen richtten de gemeente en Seyster Veste de Wijkontwikkelingsmaatschappij Kerckebosch B.V. (WOM Kerckebosch B.V.) op.

Nieuws uit Zeist

Nieuws uit De Bilt

 

 


 

AGENDA

 

1-1-70