Deprecated: mysql_pconnect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/publikon/domains/stadspers.nl/public_html/Connections/verbinding_sp.php on line 9
StadsPers - Nieuws uit De Bilt en Zeist

Alzheimer in Weeshuis

Op zondagmiddag 17 januari van 14.00 tot 17.00 uur is er in het Weeshuis van de Kunst in De Bilt, een themamiddag over Alzheimer. Deze middag wordt de film Mam vertoond van Adelheid Roosen en is er aansluitend een schrijfworkshop onder leiding van Arianne Collee.

Theatermaker Adelheid Roosen filmde haar dementerende moeder samen met de mensen die het dichtst bij haar staan. Ze maakte van de beelden een intiem portret.

Met haar eerste documentaire deed Adelheid Roosen een visuele, met liefde en humor gemaakte poging tot het begrijpen van een ongrijpbare ziekte. Door alzheimer krijg je als kind de kans je moeder terug te geven aan haarzelf. Mijn moeder is op reis gegaan en als verstekeling reis ik in haar bagage mee. Dat vind ik het poëtische aan deze situatie. Dat heb ik geprobeerd vast te leggen in deze film."

De film wordt om 14.00 uur vertoond in het Weeshuis van de Kunst, Jasmijnstraat 6 in De Bilt en is ook mogelijk te bekijken zonder deelname aan de aansluitende workshop.

Van 15.15 tot 16.30 uur verzorgt coach en schrijfdocent Arianne Collee een schrijfworkshop waarin ze alle aanwezigen met korte en toegankelijke schrijfopdrachten uitnodigt rondom de band met hun dementerende moeder, vader, broer, zus, of partner te schrijven. Schrijvend is het vaak makkelijker om woorden te geven aan je ervaringen en belevenissen.

Voor meer informatie kunt U terecht op de website www.hetweeshuisvandekunst.nl
Aanmelden kan op info@hetweeshuisvandekunst.nl

kosten: film €5,- workshop €10,- beide €12,50

Nieuws uit Zeist

Nieuws uit De Bilt

 

 


 

AGENDA

 

1-1-70