Deprecated: mysql_pconnect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/publikon/domains/stadspers.nl/public_html/Connections/verbinding_sp.php on line 9
StadsPers - Nieuws uit De Bilt en Zeist

TIEN in Sionskerk

Vocaal Ensemble TIEN brengt onder leiding van Felix van den Hombergh op 9 januari 2016 in de serie zaterdagmiddagconcerten in de Sionskerk te Zeist het programma Laulan!

Liefde, weemoed en verlangen, vogels en andere natuurverschijnselen, het Russisch-orthodoxe geloof, de folklore van de toendra: TIEN bezingt het allemaal, in Laulan! – een veelzijdig en sfeervol
a capellaprogramma met muziek uit Estland en Finland, twee landen met een rijke zang- en koortraditie, die nog steeds springlevend is.

Op het programma staan zowel werken van bekende toondichters – waaronder het mythologische liefdeslied Rakastava (De geliefde) van de nog jonge Jean Sibelius (Finland, 1865-1957), het weemoedige volksliedje Kas On Linnukesel Muret van Cyrillis Kreek (Estland, 1889-1962) en Memento van Arvo Pärt (Estland, *1935) – als ook verrassende koorstukken van jonge hedendaagse componisten. Waar de oudere generatie componisten zich vooral laat inspireren door volksvertellingen en folkloristische muzikale motieven richt de nieuwe generatie zich op culturen buiten het eigen land, in Europa en daarbuiten.
Dirigent Felix van den Hombergh heeft deze werken weten samen te brengen in een welluidend en boeiend programma.

Het zaterdagmiddagconcert op 9 januari 2016 in de Sionskerk te Zeist (Jacob Catslaan 73) begint om 16.30 uur en de toegang is vrij. Bij de uitgang wordt gecollecteerd.

Nieuws uit Zeist

Nieuws uit De Bilt

 

 


 

AGENDA

 

1-1-70