Deprecated: mysql_pconnect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/publikon/domains/stadspers.nl/public_html/Connections/verbinding_sp.php on line 9
StadsPers - Nieuws uit De Bilt en Zeist

Kamerkoor in Oude Kerk

Matinee concert door Zeister Kamerkoor met medewerking van organist Pim Schipper

Het Zeister Kamerkoor onder leiding van dirigent Matthijs Overmars nodigt u uit voor een matinee op zaterdag 23 januari 2016 in de Oude Kerk, Dorpsstraat 1, Zeist.

Voor de invulling van het programma van deze middag is gekozen voor koorwerken van Nederlandse componisten. Onverwacht in dit programma is dat slechts enkele werken in het Nederlands worden gezongen. Daarnaast klinkt er frivole Franse en gedragen Latijnse muziek.

De muziek is een bloemlezing uit verschillende stijlperioden uit de afgelopen eeuwen. Het concert begint met 15e en 16e eeuwse muziek met Jan Pieterszoon Sweelinck als de bekendste componist. Sweelinck (1562-1621) was in zijn tijd als componist tot ver buiten de landsgrenzen bekend en beroemd. Reeds tijdens zijn leven verschenen vele van zijn vocale werken in druk en verspreidden zich over geheel Europa. Daarnaast was hij ook een briljant organist. Bij ons concert wordt dit geïllustreerd door organist Pim Schippers, bij zijn uitvoering van Sweelincks Ballo del granduca.

Daarna klinken er vocale koorwerken van deze componist. Na de muziek van Sweelinck, Jacques Clément en Josquin Dezpres neemt het concert een wending naar de 20e eeuwse componisten met allereerst het Pater Noster van Albert de Klerk. De rol van het orgel is nog niet uitgespeeld, want het koor brengt vervolgens Vier Maria-antifonen ten gehore, een koorwerk met orgelbegeleiding van de hand van Herman Strategier. Aansluitend speelt Pim Schipper een modern stuk: Thema met variaties (1949) van Henk Andriessen, de bekende componist en organist uit de 20e eeuw.

In het afsluitende deel van het concert zingt het koor a-capella koorwerken van Henk Badings, Daan Manneke en Jetse Bremer. Jetse Bremer is een internationaal bekende componist en arrangeur. Alle genres komen aan bod in zijn creaties. Eén van zijn bekendste arrangementen is met name bekend geworden door Claudia de Brey: Mag ik dan bij jou. Daarnaast kent een groot publiek de CD´s met Bremers bewerkingen van Nederlandse volksliedjes. Hiervan zingt het koor vanmiddag Daar staat een klooster in Oostenrijk.

Belangstellenden zijn van harte welkom bij dit afwisselende concert op de zaterdagmiddag.
Datum: 23 januari 2016, aanvangstijd: 16.00 uur
Toegangsprijs: 10 euro
Kaarten kunnen aan de zaal gekocht worden; ook zijn ze te reserveren via www.zeisterkamerkoor.nl

Nieuws uit Zeist

Nieuws uit De Bilt

 

 


 

AGENDA

 

1-1-70