Deprecated: mysql_pconnect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/publikon/domains/stadspers.nl/public_html/Connections/verbinding_sp.php on line 9
StadsPers - Nieuws uit De Bilt en Zeist

Resonanties van het Licht

Van 25 januari tot 28 maart exposeert Ruud Bartlema in De Woudkapel een selectie uit zijn werk onder de titel Resonanties van Licht. Het werk is gratis te bekijken tijdens openingstijden en in elk geval op iedere zondagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur.

Bartlema studeerde theologie aan de Universiteit van Amsterdam en beeldende kunst bij Maarten Krabbé. De combinatie van theologie en kunst bepaalt sindsdien zijn leven.
Ruud werkte dertien jaar als predikant in Nuenen en woonde in dezelfde pastorie waarin Vincent van Gogh als predikantszoon verbleef. De kleine, donkere ruimte die Vincent als atelier gebruikte, werd zijn atelier. In Nuenen ontwikkelde hij zich als predikant en als kunstenaar. Landelijke bekendheid kreeg hij in de jaren tachtig en negentig. Met zijn artistieke productie en zijn workshops en lezingen bracht en brengt hij steeds opnieuw mensen in beweging. Hij krijgt veel opdrachten en hij maakte bijvoorbeeld werk voor revalidatiecentrum de Hoogstraat in Utrecht.

Voor zijn werk vormen verhalende literatuur en poëzie een belangrijke inspiratiebron, maar ook de Joodse Mystieke tradities uit de Kabbala zijn voor een aantal schilderijen het uitgangspunt. Sinds 2001 woont en werkt hij in Soest, waar hij na zijn emeritaat in 2006 een ruim en licht atelier heeft betrokken. Het werk dat in De Woudkapel wordt geëxposeerd is divers en komt uit verschillende perioden, maar kan gevangen worden onder het thema ´Resonanties van Licht´, een thema dat in de poëzie van de dichter Hans Andreus een grote rol speelt.

Nieuws uit Zeist

Nieuws uit De Bilt

 

 


 

AGENDA

 

1-1-70