Deprecated: mysql_pconnect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/publikon/domains/stadspers.nl/public_html/Connections/verbinding_sp.php on line 9
StadsPers - Nieuws uit De Bilt en Zeist

Topdichter in bieb

Woensdagavond 3 februari 2016 spreekt de succesvolle dichter Hester Knibbe over haar werk met Jos van Hest.

Zij debuteerde met ´Tussen gebaren en woorden´. Daarna publiceerde zij nog een tiental bundels. Haar werk is bekroond met de Herman Gorterprijs, de Anna Blamanprijs en, in 2009, de Adriaan Roland Holstprijs. In 2015 ontving ze de VSB Poëzieprijs voor haar bundel ´Archaïsch de dieren´. Hoewel de titel anders doet vermoeden, bespreekt Knibbe de mens en de betekenis van onze menselijkheid. Thema´s als liefde, twijfel, angst en de wil tot weten die ons uit het paradijs verjoeg, komen in haar werk aan bod.

Jos van Hest is dichter, poëziedocent en publicist, studeerde Nederlands en theaterwetenschappen. Hij geeft workshops aan de School der Poëzie, leidt poëziedocenten op en presenteert het Open Podium van de Openbare Bibliotheek Amsterdam.
Deze avond vindt plaats in het kader van de Poëzieweek van 28 januari tot 3 februari 2016.
Tijdens de pauze en na afloop is er gelegenheid om boeken te kopen en te laten signeren.

Organisatie Bibliotheek Idea i.s.m. Stichting Literaire Activiteiten Zeist
Locatie: Bibliotheek Idea Zeist, Markt 1. Aanvang: 20.00 uur. Kosten: 10,00 euro/ leden Bibliotheek Idea 8,50 euro. Kaarten: www.ideacultuur.nl, in de bibliotheek en bij Groenveld Boeken, Steynlaan 17. In de bibliotheek of aan de zaal alleen pinbetalingen.

Nieuws uit Zeist

Nieuws uit De Bilt

 

 


 

AGENDA

 

1-1-70