Deprecated: mysql_pconnect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/publikon/domains/stadspers.nl/public_html/Connections/verbinding_sp.php on line 9
StadsPers - Nieuws uit De Bilt en Zeist

Snelheidsrecord Joska

Op de Olympische bobsleebaan in het Canadese Whistler is Joska Le Conté bij de zesde wereldbekerwedstrijd skeleton van dit seizoen, geëindigd op een dertiende plaats.

Dit is de beste klassering die zij dit seizoen tot nu toe heeft behaald. Haar startsnelheid is weer helemaal terug. De laatste seizoenen liet haar startsnelheid te wensen over mede ten gevolge van blessureperikelen. Maar ze is nu weer helemaal op de weg terug met in de eerste run een achtste starttijd, van 5.02 seconden, wat een evenaring is van haar beste starttijd uit 2012 op deze baan. Na de eerste run was zij met een tijd van 55.99 seconden terug te vinden op de veertiende plaats.

De tweede run ging veel sneller. Na een negende starttijd finishte ze met een tijd van 55.25 seconden op de dertiende plaats. Met deze tijd verbeterde zij haar persoonlijk record op deze baan met maar liefst 0.35 seconde en was zij ook maar 0.04 seconde van een top tien klassering verwijderd. In deze run behaalde Joska haar hoogste snelheid ooit in een race: 136.38 kilometer per uur.

De reactie van Joska op deze wedstrijd was dat ze het jammer vond dat de wedstrijd niet nog een paar dagen later was want het ging met de dag beter. Ze is blij dat het nu eindelijk weer een beetje loopt en dat geeft haar hoop voor de volgende wedstrijden.

De wedstrijd is gewonnen door de Duitse Tina Hermann die na de eerste run nog 0,01 seconde achterstand had op de Amerikaanse Ann O’Shea die uiteindelijk tweede werd met een achterstand van 0.19 seconden.

Nieuws uit Zeist

Nieuws uit De Bilt

 

 


 

AGENDA

 

1-1-70