Deprecated: mysql_pconnect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/publikon/domains/stadspers.nl/public_html/Connections/verbinding_sp.php on line 9
StadsPers - Nieuws uit De Bilt en Zeist

Lezing buitenaards leven

Prof. Dr. Henny Lamers zal dinsdagavond 9 februari een lezing in Bibliotheek Idea geven over de vraag: Zou er nog ergens leven zijn in het heelal of zijn wij de enigen?

Als er al leven elders is, hoe zou het er dan uit kunnen zien? We kunnen uit het ontstaan van het leven op aarde al veel te weten komen over hoe het zou kunnen zijn. De laatste jaren zijn op aarde levensvormen gevonden die wel heel bijzonder zijn en die aantonen dat zelfs onder extreme omstandigheden leven zich kan ontwikkelen.
Als we die kennis nu eens toepassen op wat we weten van andere sterren en planeten?

Prof. Dr. Henry Lamers, emeritus hoogleraar Sterrenkundig Instituut van Universiteit van Amsterdam en Utrecht, zal op een begrijpelijke wijze en met veel mooie beelden laten zien wat we weten over het ontstaan van leven op aarde en de kans dat dit ook elders in het heelal gebeurt. Ook de zoektochten naar exoplaneten en het leven in het heelal komen aan bod. Meer informatie: www.hennylamers.nl.

In de pauze is er gelegenheid om aan de boekentafel zijn AstroBoekjes over Leven in het Heelal, Sterren, De Oerknal en Ons Planetenstelsel te kopen en te laten signeren De boekjes kosten 6,00 euro per stuk (alleen contante betaling).

Dit is de eerste lezing in een reeks van vier die Bibliotheek Idea Zeist in 2016 organiseert in samenwerking met een aantal lokale natuur- en milieuorganisaties (Stichting Milieuzorg Zeist, KNNV en het team NDC van de Omgevingsdienst regio Utrecht) en de Algemene Seniorenvereniging Zeist (ASZ).

De lezing vindt plaats in de Theaterzaal van de Muziekschool/Bibliotheek Idea Zeist, Markt 1. Aanvang: 20.00 uur. Kosten: 3,50 euro en 2,50 euro voor leden Bibliotheek Idea; gratis voor leden van de samenwerkende natuur- en milieuorganisaties en ASZ. Kaartverkoop via
www.ideacultuur.nl, in de bibliotheek, of aan de zaal. In de bibliotheek en aan de zaal kan alleen met pin worden betaald.

Nieuws uit Zeist

Nieuws uit De Bilt

 

 


 

AGENDA

 

1-1-70