Deprecated: mysql_pconnect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/publikon/domains/stadspers.nl/public_html/Connections/verbinding_sp.php on line 9
StadsPers - Nieuws uit De Bilt en Zeist

Lezingen in Vierstee

Stichting Vierstee 2.0 timmert flink aan de weg om geld in te zamelen, met als doel de Vierstee in Maartensdijk bij de komende renovatie nog beter in te richten en hiermee de renovatie die de gemeente voornemens is verder te optimaliseren.

Buiten vrijwillige donaties die binnenkomen via betrokken burgers, organiseert de Stichting en een aantal gebruikersgroepen ook diverse activiteiten om extra fondsen te werven. In het kader van deze extra activiteiten staan er komende week twee bijzondere benefiet lezingen op het programma.

Zaterdag 13 februari lezing Anne Doedens
Zaterdag 13 februari zal de bekende Maartensdijker Anne Doedens een lezing geven met als thema:
”De Vierstee blijft, cultuurbezit toen en nu!”. Tijdens deze lezing neemt Anne Doedens u als bevlogen historicus mee terug in tijd aan de hand van tal van voorbeelden van historische herinneringen, beelden en afbeeldingen die ooit in Maartensdijk en De Bilt te vinden waren. Het gaat hierbij soms om unieke zaken, die meer dan 1.000 jaar oud zijn. Waar gingen ze heen? Is er nog iets van over? Kunnen Maartensdijkers en inwoners van De Bilt/Bilthoven nog kennis van nemen van deze historie en zo ja, waar dan? Zo maar een paar vragen die de revue zullen passeren. Een unieke lezing, die zeker de moeite waard is, want dat het vaak verdwenen cultuurbezit van veel meer dan alleen plaatselijke betekenis is, zal blijken! Voor de duidelijkheid: het gaat niet alleen over bekende, maar veeleer over relatief onbekende en vaak vergeten zaken. De avond zal worden afgesloten met een hele bijzondere en unieke verrassing!

Aanvang: 20.00 uur
Locatie: toneelzaal Vierstee, Maartensdijk

Donderdag 18 februari lezing Leo Feijen
Donderdag 18 februari zal de Nederlandse historicus, journalist en schrijver Leo Fijen een lezing geven. Leo Fijen is net als Anne Doedens woonachtig in Maartensdijk en draagt de Vierstee een warm hart toe. De opbrengst van de lezing van Fijen zal dan ook ten goede komen aan Vierstee 2.0.
Velen van u zullen Leo Fijen ook kennen als presentator bij de RKK. De lezing die hij op 18 februari zal geven staat in het thema van “Kracht van verbondenheid in dorpen”, een onderwerp dat Leo Fijen zeer nauw aan het hart ligt en waar hij veel over geschreven en gepubliceerd heeft.

Aanvang 20.00 uur
Locatie: Bibliotheek Vierstee, Maartensdijk

Kaarten voor beide lezingen kosten € 5,- per persoon en zijn te bestellen via www.vierstee.nl of – op basis van beschikbaarheid - te koop bij de ingang van de zaal. De volledige opbrengst zal ten goede komen aan Stichting Vierstee 2.0 en daarmee de realisatie van de geplande renovatie van de Vierstee.

Nieuws uit Zeist

Nieuws uit De Bilt

 

 


 

AGENDA

 

1-1-70