Deprecated: mysql_pconnect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/publikon/domains/stadspers.nl/public_html/Connections/verbinding_sp.php on line 9
StadsPers - Nieuws uit De Bilt en Zeist

Concert in Sionskerk

Op zaterdag 13 februari 2016 aanstaande geeft het Utrechts Vocaal Ensemble een concert in de serie zaterdagmiddagconcerten, welke wordt gehouden in de Sionskerk te Zeist.

Het Utrechts Vocaal Ensemble is een ambitieus kamerkoor met rond de 30 leden, onder leiding van Jeroen Spitteler. Het repertoire omvat werken van de vijftiende eeuw tot hedendaagse composities. Het thema voor het zaterdagmiddagconcert in de Sionskerk is: “Het UVE in retrospectief”.

Dit kamerkoor viert namelijk in 2016 dat het 70 jaar geleden werd opgericht. In de loop van de jaren is er in de programmering altijd, naast oude muziek, speciale aandacht geweest voor hedendaags vocaal repertoire. Aan het begin van het lustrumjaar brengen ze dan ook een programma met koormuziek uit de afgelopen 70 jaar. Het resultaat is een afwisselend programma met een grote diversiteit aan stijlen en invalshoeken. Inhoudelijk passen de stukken bij elkaar, omdat ze zowel de toehoorders als de zangers uitnodigen om even alles te vergeten en met alle aandacht mee te gaan met de liefde, de hoop, de verbazing en het verlangen die in deze composities besloten liggen.
Daarbij, naast werken van buitenlandse meesters als Vaughan Williams, Poulenc en Sisask, speciale aandacht voor koorwerken van Nederlandse toonmeesters, zoals Louis en Jurriaan Andriessen, Daan Manneke, David Porcelijn en Hans Leenders.

Het zaterdagmiddagconcert in de Sionskerk van Zeist (Hoek Oud Arnhemseweg en Jacob Catslaan) op zaterdag 13 februari a.s. begint om 16.30 uur en de toegang is vrij. Collecte bij de uitgang.

Nieuws uit Zeist

Nieuws uit De Bilt

 

 


 

AGENDA

 

1-1-70