Deprecated: mysql_pconnect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/publikon/domains/stadspers.nl/public_html/Connections/verbinding_sp.php on line 9
StadsPers - Nieuws uit De Bilt en Zeist

Lezing Nicolas de Staël

Woensdagavond 23 maart om 20.00 uur organiseert Bibliotheek Idea Zeist in samenwerking met Alliance Française een Nederlandstalige kunstlezing door Aldwin Kroeze.

Het leven en werk van Nicolas de Staël (1914-1955) staan in deze lezing centraal. Uiteraard in relatie met de École de Paris: een internationale groep kunstenaars die zich, na de Tweede Wereldoorlog, inzet om schilderijen en beeldhouwwerken te maken die voor een wisselwerking tussen de kunst, de wereld en de toeschouwer moeten zorgen.

De Staël is iemand met vele talenten, hij construeert kleurvlakken met een subtiel palet en beweegt zich daardoor tussen de geometrische en de lyrische abstractie, zonder ooit helemaal abstract te worden.

Aldwin Kroeze is kunsthistoricus en met zijn aanstekelijke bevlogenheid een spreker voor wie vertelling en beleving nauw samenhangen met zijn persoonlijke passies. Hij werkt als kunst- en cultuurwetenschapper in binnen- en buitenland. Kroeze legt veel nadruk op de context waarin kunst is ontstaan.

Kosten: 5 euro; 2,50 euro voor leden Bibliotheek Idea en gratis voor leden Alliance Française. Kaartverkoop: www.ideacultuur.nl, in de bibliotheek of aan de zaal. Er kan alleen met pin worden betaald.

Nieuws uit Zeist

Nieuws uit De Bilt

 

 


 

AGENDA

 

1-1-70