Deprecated: mysql_pconnect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/publikon/domains/stadspers.nl/public_html/Connections/verbinding_sp.php on line 9
StadsPers - Nieuws uit De Bilt en Zeist

Islamitisch Centrum

Op donderdag 3 maart 2016 ondertekenden wethouder Hans Mieras en het bestuur van de Vereniging De Marokkaanse Islamitische Gemeenschap in De Bilt-Bilthoven de anterieure overeenkomst voor de ontwikkeling van het Islamitisch Centrum aan de Noorderkroon in Bilthoven.

In de anterieure overeenkomst zijn afspraken vastgelegd over de uitgangspunten waaraan de ontwikkeling moet voldoen en over de kosten die de vereniging voor haar rekening neemt. De overeenkomst maakt het mogelijk dat de gemeente de bestemmingsplanprocedure kan starten. Hierna kan de vereniging het voorlopige ontwerp verder uitwerken in een definitief bouwplan. Als alles volgens planning verloopt, kan de gemeenteraad eind 2016 over het bestemmingplan besluiten. De volgende stap is dan dat de vereniging een omgevingsvergunning kan aanvragen.

In september vorig jaar presenteerden de gemeente De Bilt en de Vereniging Marokkaans Islamitische Gemeenschap de nieuwbouwplannen voor een islamitisch cultureel centrum aan de Noorderkroon in Bilthoven aan de buurtbewoners. Er komt een moderne moskee die in de wijk een sociale rol wil vervullen. Naast de gebedsruimte, biedt het gebouw ook ruimte voor huiswerkbegeleiding, taalles voor kinderen, cursussen voor vrouwen en een bibliotheek. Er is gekozen voor een compact en bakstenen gebouw dat lager is dan het naastgelegen woongebouw.

De vereniging is al ruim 30 jaar gevestigd aan de Troelstraweg in De Bilt, maar groeit op die locatie uit haar jasje en heeft al sinds 2008 de wens om een nieuw centrum te bouwen. De gemeenteraad besloot in 2009 dat nieuwbouw mogelijk is aan de Noorderkroon.

Meer informatie
Op de websites van de Vereniging De Marokkaanse Islamitische Gemeenschap in De Bilt-Bilthoven en van de gemeente De Bilt is meer informatie over de plannen te vinden. www.moskeearrahman.nl of www.debilt.nl/islamitisch-centrum.

Nieuws uit Zeist

Nieuws uit De Bilt

 

 


 

AGENDA

 

1-1-70