Deprecated: mysql_pconnect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/publikon/domains/stadspers.nl/public_html/Connections/verbinding_sp.php on line 9
StadsPers - Nieuws uit De Bilt en Zeist

Excursie Oude Begraafplaats

Zaterdagmiddag 26 maart (van 12-15 uur) is het historische Poortgebouw van de Oude Begraafplaats aan de Bergweg in Zeist open voor publiek.

Deskundige gidsen Riet Klumpenaar en Dick van de Kamp zullen om 13 uur een interessante rondleiding verzorgen over de begraafplaats. Zij hebben bijzondere informatie over de personen en families die er begraven liggen.

U kunt natuurlijk ook zelf op uw gemak een wandeling maken langs de gerestaureerde graven en grafmonumenten en - onder het genot van een kopje koffie - vragen stellen aan de vrijwilligers, die u informatie kunnen geven over de geschiedenis van deze bijzondere (cultuur)historische plek in Zeist. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Een bezoek aan de oude begraafplaats in Zeist is zeer de moeite waard. Het is een oase van rust in het centrum van Zeist. Misschien wel het best bewaarde geheim van Zeist…! Het Poortgebouw en de parkaanleg zijn Rijksmonument.
Het Poortgebouw is elke vierde zaterdag van de maand geopend (maanden maart tot en met oktober).

Nieuws uit Zeist

Nieuws uit De Bilt

 

 


 

AGENDA

 

1-1-70