Deprecated: mysql_pconnect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/publikon/domains/stadspers.nl/public_html/Connections/verbinding_sp.php on line 9
StadsPers - Nieuws uit De Bilt en Zeist

PvdA: actie leegstand

De gemeenteraad buigt zich in mei over het detailhandelsbeleid. Een groot probleem vormt de aanhoudende leegstand van winkels in de Kwinkelier in Bilthoven, aan het Maertensplein in Maartensdijk en de sporadische leegstand van winkels aan de Hessenweg in De Bilt. Wat de PvdA De Bilt betreft staat de aanpak van leegstand hoog op de agenda.

Raadslid Erik van Esterik: “De leegstand in de Kwinkelier is en blijft een doorn in het oog van veel mensen. Veel winkels staan, ook na de renovatie, al maanden leeg en er lijkt weinig beweging te zijn. Wij vinden dat de gemeente een leegstandsverordening moet opstellen.”

De PvdA wil hierin onder andere regelen dat de gemeente zelf ook huurders kan aandragen voor winkels die langer dan een jaar leeg staan. Ook wil de lokale PvdA dat er onderzocht wordt of een leegstandsboete mogelijk is.

Van Esterik: “Veel gemeenten hebben een zogenaamde leegstandsverordening. Hiermee kunnen eigenaren zoals die van de Kwinkelier meer onder druk gezet worden werk te maken van het vinden van nieuwe huurders. Dezelfde problematiek geldt ook voor de Hessenweg en het Maertensplein. Wij willen geregeld hebben dat de gemeente in het uiterste geval ook zelf huurders mag zoeken voor leegstaande winkels en dat als een vastgoedeigenaar niet meewerkt dat uiteindelijk een boete volgt. De leegstand blijft te lang aanhouden.”

Nieuws uit Zeist

Nieuws uit De Bilt

 

 


 

AGENDA

 

1-1-70