Deprecated: mysql_pconnect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/publikon/domains/stadspers.nl/public_html/Connections/verbinding_sp.php on line 9
StadsPers - Nieuws uit De Bilt en Zeist

Actie SP De Bilt tegen TTIP

Op 28 mei kwamen in het hele land mensen op de been om actie te voeren tegen de omstreden vrijhandelsverdragen TTIP en CETA. In De Bilt stonden SP en GroenLinks op de Hessenweg achter een kraam met informatie voor het winkelend publiek.

Het drukste was het tussen 11 en half twee; blijkbaar worden bij goed weer dan de meeste boodschappen gedaan! Wat opviel was dat vrij veel mensen, jong én oud, al vrij vaak wisten waar het met de handelsverdragen naar toe dreigt te gaan. Men kon ook een handtekening zetten om een referendum mogelijk te maken. Hoewel een enkeling een beetje referendum-moe is geworden werd er over het algemeen grif getekend. Ook onder de winkeliers was er veel bijval, zo bleek uit een rondgang met de informatie en handtekeningbriefjes.

Men beseft terdege dat ook het Midden- en Kleinbedrijf getroffen gaat worden als de handelsverdragen doorgang vinden. Anne-Marie Mineur, SP-Europarlementariër uit De Bilt, was ook van de partij: “In Brussel besteed ik veel tijd aan de bestrijding van TTIP en CETA. Ik vind het dus geweldig dat er ook in De Bilt zoveel aandacht voor is. Tussen een speech in Eindhoven en een informatieavond in Wageningen, kon ik ook in De Bilt mijn bijdrage leveren. Over CETA worden in juni al belangrijke knopen doorgehakt in Brussel. Internationale actie is steeds dringender nodig!”

De voorspelde regen bleef gelukkig uit en zo werd het een gezellige dag voor de actievoerders. De ontmoeting tussen de twee politieke partijen werd als heel positief ervaren!

Nieuws uit Zeist

Nieuws uit De Bilt

 

 


 

AGENDA

 

1-1-70