Deprecated: mysql_pconnect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/publikon/domains/stadspers.nl/public_html/Connections/verbinding_sp.php on line 9
StadsPers - Nieuws uit De Bilt en Zeist

Festival Kunst & Vliegwerk

Op dinsdagmiddag 12 juli, de eerste dinsdag van de zomervakantie, kunnen kinderen van 2-12 jaar in Zeist-West deelnemen aan het wijkfestival Kunst & Vliegwerk.

Het wijkfestival wordt voor het tweede jaar georganiseerd. Met inbreng van kinderen uit de wijk, inzet van lokale vakdocenten en vrijwilligers uit de wijk wordt een breed scala aan kunst- en sportieve activiteiten aangeboden op het Koppelveld en in de Griftzone (het groengebied tussen de basisscholen de Koppel, de Griffel en De Sluis), in Zeist-West.

Kinderen van 6-12 jaar kunnen deelnemen aan diverse workshops aangeboden door het Netwerk Cultuur Educatie Zeist en Sportief Zeist, zoals Breakdance, Djembé, Mozaiek, Free Running, Keyboard, Kickboksen en Moving Toys.

Moving Toys geeft een try-out in aanloop naar een grotere Cardboard Challenge 2017, waarbij kinderen met karton van meegebrachte dozen hun eigen beweegbare speelgoed gaan ontwerpen. Op Kunst & Vliegwerk kunnen kinderen een auto of vliegend voertuig ontwerpen. Zij worden uitgedaagd om met minimale middelen, inventiviteit en creativiteit iets moois te ontwerpen. Ouders of oudere broers en zussen zijn van harte welkom om hen hierbij te assisteren.

Voor de jongste kinderen van 2-6 jaar wordt een creatief en sportief randprogramma aangeboden door kinderen, stagiaires en vrijwilligers uit de wijk. Zij kunnen onder begeleiding van hun ouder/verzorger gratis deelnemen. Het programma wordt ondersteund door jeugdwerkers van MeanderOmnium/Buurtteam West en pedagogisch medewerkers van kinderopvang KMN Kind en Co.

Met een Indianentocht, het maken van Vliegende Kunst in de vorm van een vlinder, raket, vliegtuig, verfbellen-kunst, een Zeepbaan, Waterspelletjes, een Sport & Spelcircuit, opening van Het Speelblik en een Springkussen is er volop keuze en vertier.

Kinderen vanaf 6 jaar kunnen zich alvast aanmelden voor eerste keus workshop via de voorinschrijving bij Wijkservicepunt De Koppeling, maandag t/m vrijdag tussen 9:00-15:30 uur, tel. 030 – 697 67 20. Op dinsdag 12 juli kunnen zij vanaf 13:00 uur terecht bij de inschrijfbalie op het schoolplein van OBS De Koppel.

Nieuws uit Zeist

Nieuws uit De Bilt

 

 


 

AGENDA

 

1-1-70