Deprecated: mysql_pconnect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/publikon/domains/stadspers.nl/public_html/Connections/verbinding_sp.php on line 9
StadsPers - Nieuws uit De Bilt en Zeist

Getouwtrek Julianacomplex

In 2015 heeft het college van de gemeente De Bilt het verzoek om het Julianacomplex in Bilthoven als gemeentelijke monument aan te wijzen afgewezen.

De VvE Julianaflat II heeft een bezwaarschrift ingediend tegen dit besluit. De onafhankelijke bezwarencommissie heeft aan het college geadviseerd om de bezwaren gegrond te verklaren. Het college heeft nu besloten dat advies naast zich neer te leggen.

De commissie stelt in haar advies dat het college ten onrechte het bedrijfseconomische belang doorslaggevend heeft laten zijn bij de afwijzing van de monumentenstatus. Echter het college heeft meerdere belangen meegewogen en juist een integrale afweging gemaakt in de aanpak van het centrum. Zij is van mening dat de bezwarencommissie daar onvoldoende betekenis aan heeft toegekend. Al in 2009 is in verschillende plannen opgenomen dat op de plek van Bilthoven Centraal (het kopgebouw van het Julianacomplex aan de Julianalaan 1) een poortgebouw is voorzien. Dit maakt onderdeel uit van de gehele aanpak om het centrum op te waarderen naar een mooi centrum dat past bij het dorpse karakter van Bilthoven met een passend voorzieningenaanbod.

Het college is van mening dat er geen nieuwe inzichten zijn die nu om een andere afweging vragen over deze locatie. Door het bezwaar van de VvE ongegrond te verklaren, blijft het eerder genomen besluit (om het complex niet aan te wijzen als monument) in stand.

In de periode 2011-2018 wordt het centrum van Bilthoven gemoderniseerd en is het spoor op twee plaatsen ondertunneld. Er is behoefte aan een passend voorzieningenaanbod, de bereikbaarheid en veiligheid moeten verbeterd worden en de kwaliteit van de openbare ruimte heeft een impuls nodig. De gemeente De Bilt werkt hierin met verschillende partners samen.

Nieuws uit Zeist

Nieuws uit De Bilt

 

 


 

AGENDA

 

1-1-70